Ny asylopgave til Thisted og Vesterhimmerlands kommuner

Fire kommuner får sammen med Røde Kors ansvaret for asylcentre på Langeland

Thisted skal sammen med tro andre kommuner drive asylcentre på Langeland
Thisted skal sammen med tro andre kommuner drive asylcentre på Langeland

Opgaven med at drive asylcentre på Langeland skal fremover varetages af Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt og Tønder kommuner i samarbejde med Røde Kors. Det oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.  

De fire kommuner og Røde Kors er valgt efter et udbud, som udlændingestyrelsen offentliggjorde den 22. november. I forbindelse med udbuddet har styrelsen bestemt, at Langeland Kommune ikke længere skal stå for asylcentrene. 

Blandt andet har der været store ledelsesmæssige problemer i kommunen, som vi derfor ikke mener er egnet til at varetage opgaven, siger direktør Tanja Franck fra Udlændingestyrelsen.

- Vi har oplevet flere situationer, hvor kommunen har undladt at give centrale informationer til os. Og under udbudsprocessen er der kommet nye oplysninger frem, om alvorlige ledelsesmæssige problemer, siger direktøren i pressemeddelelsen.

Opgaven lander derfor hos de fire kommuner, som i forvejen har en bred erfaring i arbejdet med at drive asylcentre. Det handler blandt andet om indkvartering af asylansøgerne, sundhedsydelser, pasning af børn samt undervisnings- og fritidstilbud.

Og der er ikke lang forberedelsestid for de nye operatører. Allerede fra 1. januar skal de være klar med planerne for asylcentrene på Langeland.

Lige nu er der 55 asylcentre i Danmark. På grund af det faldende antal asylansøgere vil Udlændingestyrelsen frem mod sommeren næste år nedlægge 2000 pladser på centrene.