Ny aftale skal sikre mere kvalitet i Region Midts sundhedsvæsen

En ny samarbejdsaftale mellem VIA, Aarhus Universitet og Region Midtjylland skal sikre bedre kvalitet i sundhedsydelserne.

via_herning.jpg

VIA University College, der blandt andet har uddannelser i Holstebro, Herning, Viborg og Silkeborg, har underskrevet en ny samarbejdsaftale med Aarhus Universitet og Region Midtjylland.  

Aftalen skal være med til at sikre højere kvalitet i sundhedsydelserne til borgerne. Det skal ske ved en større sammenhæng og koordinering af uddannelse, forskning og udvikling, hvor også kommunerne i Region Midtjylland på sigt bliver inddraget. Det skriver VIA i en pressemeddelelse.

- Først og fremmest er det vigtigt, at aftalen sikrer sammenhængskraften mellem sundhedsuddannelserne og sundhedsydelserne til borgerne. Både VIA, AU og Region Midtjylland har en interesse i at sikre et stærkt sundhedsvæsen, der tager hånd om de udfordringer, sundhedssektoren står overfor, siger Aase Lydiksen, direktør i VIA Sundhed.

Samarbejde på tværs

Målet med den nye aftale er bedre forskning, stærkere uddannelser og et sundhedsvæsen, der er klædt på til fremtidens udfordringer. Med en befolkning, hvor antallet af ældre og kroniske sygdomme stiger, er det nødvendigt med mere samarbejde på tværs af uddannelserne og sundhedsvæsnet, mener Aase Lydiksen.

- For at matche fremtiden skal sundhedsprofessionelle imødekomme den teknologiske udvikling og kunne arbejde tværprofessionelt og på tværs af sektorer. Det stiller krav om en større sammenhængskraft mellem uddannelse, forskning og praksis. Derfor tror jeg, aftalen vil bidrage til, at kvaliteten og evidensen i sundhedsvæsenet øges, siger direktøren i VIA Sundhed.

Samarbejdsaftalen træder i kraft med det samme.