Begyndte at spille billard som 6-årig: Nu rykker han op i Danmarks bedste række

Søndag var en stor dag for Brian Nees og resten af Lemvig Billardklub. Fremover skal klubben nemlig spille i landets bedste række.

Brian Nees har spillet i Lemvig Billardklub siden 1974, hvor klubben startede op. Det er første gang, at både han og klubben skal spille i landets bedste liga.
Brian Nees har spillet i Lemvig Billardklub siden 1974, hvor klubben startede op. Det er første gang, at både han og klubben skal spille i landets bedste liga.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Brian Nees spillede sit første spil billard da han var seks år gammel. Søndag nåede karrieren så sit højdepunkt. Sammen med Lemvig Billardklub rykkede han nemlig op fra 1. division til landets bedste række.

- Det er en stor dag for klubben. Og det er en stor dag for os, der har været med siden begyndelsen, siger han.

Det er første gang, den vestjyske billardklub har haft mulighed for at rykke op siden klubben blev stiftet i 1974.

Brian Nees er en af de trofaste spillere, der har været med siden starten. Sidste sæson rykkede klubben op fra 2. division, og søndag kunne de så fejre, at de fremover skal spille i landets bedste række, Søren Søgaard Ligaen.

- Det er virkelig specielt. Det er historisk for Lemvig Billardklub, siger Finn Mortensen, som er formand for klubben,

Selvom det er historisk for billardklubben, og begejstringen ikke er til at tage fejl af, er de altså lidt mere udfordret, end de ville være, hvis de spillede i Superligaen.

- Billard er ikke noget, hvor der er mange penge involveret. Tværtimod vil det blive en udfordring for klubben. Vi skal have fundet sponsorpenge til rejser og hotelophold, men det er en opgave, vi tager på os, siger formand Finn Mortensen.

De fire gutter sikrede søndag Lemvig Billardklub en  plads i landets bedste liga, Søren Søgaard Ligaen.
De fire gutter sikrede søndag Lemvig Billardklub en  plads i landets bedste liga, Søren Søgaard Ligaen.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST"

Manden bag klubben så med fra sidelinjen

John Salskov var med til at starte klubben op i sin tid. I dag spiller han med oldboys, og søndagens afgørende kamp så han fra sidelinjen.

Og selvom det er første gang i klubbens historie, at en oprykning til den bedste liga har været indenfor rækkevidde, tager han det roligt, da vi møder ham inden kampen.

- Det er jo spændende for os, siger han.

John Salskov startede klubben op i 1974 efter en opfordring fra en ven, som han spillede med i sin fritid. Og der var altså ikke langt fra tanke til handling.

- Vi blev lidt over 30 personer, som hver gav 500 kroner i indskud, og så havde vi råd til at købe det første bord, fortæller han.

Siden da er klubben langsomt vokset sig større. I 2004 rykkede de ind i de nuværende lokaler på Søndergade 35, hvor de råder over 400 kvadratmeter.

Der er altså god plads til at øve sige, inden klubben igen skal spille en stor kamp. Det næste opgør bliver landsfinalen i 1. division mod Helsingør, som skal spilles den 6. april.  

1:52
Vi var med da den afgørende kamp blev spillet.