Nu forlader de sidste beboere teltlejrene

Teltene bliver stående, men snart er lejrene i Thisted og Herning tomme.

Teltlejr
Foto: Arkiv

De sidste asylansøgere forlader i dag mandag teltlejrene i Herning og Thisted.

I Herning er der 24 beboere, der skal videre til andre flygtningecentre, og i Thisted vinker personalet farvel til 35 asylansøgere, der rykker til Sønderborg og Hanstholm.

- Der er ingen triste miner. Vi sluttede forløbet godt af i går, hvor Simon Kvamm gav en intimkoncert for beboerne. Stemningen var i top, og efterfølgende hev nogle af de frivillige også guitaren frem og gav et nummer, fortæller afdelingsleder Iben Hjortshøj fra Nødasylcentret i Thisted.

De første beboere rykkede ind i teltlejren i Thisted i november sidste år, og senere blev der også oprettet en lejr i Herning. 

Lejrene har fra flere sider været udsat for kritik, og i starten af september meddelte udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), at de skulle tømmes.

Støjberg fastslog dog, at det udelukkende skete, fordi antallet af asylansøgere er faldet, og at teltene skal blive stående, så de hurtigt kan tages i brug igen, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Så snart den sidste beboer er ude, går vi i gang med et stort oprydningsarbejde. Vi skal have rengjort alle telte, inden Udlændingestyrelsen skal de inspicere dem i løbet af de kommende dage for at se, om teltene er i orden, fortæller Iben Hjortshøj.

Teltlejren i Herning har plads til 600 beboere. Da der var flest, var der et sted mellem 400 og 500. Lejren i Thisted har plads til 370 beboere.