Nordvestjysk Brexit-beredskab

Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner opretter beredskab, der skal hjælpe virksomheder videre efter Brexit.

EU

Et fælles kommunalt eksportsamarbejde bliver nu også til beredskab for nordvestjyske virksomheder, der bliver ramt af briternes valg om at træde ud af EU.  

- Vores konsulenter kan vejlede virksomhederne omkring de udfordringer, de kan imødese i Storbritannien, og samtidig kan konsulenterne trække på et netværk af specialister fra Væksthus Midtjylland og Eksportrådet, siger Susanne Toftegaard Hansen, der er chef for Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling i Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Under det fælles navn STARTVÆKST Eksport har Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner i foråret samlet og koordineret deres indsats på eksport- og internationaliseringsområdet. Det er specialkonsulenterne fra dette samarbejde, der nu tilbyder virksomheder i Struer, Lemvig og Holstebro en hjælpende hånd. 

- Endnu er der ikke fuldt overblik over, hvad et Brexit i praksis betyder, men der er god grund til at begynde at tænke i mulige scenarier og løsninger. Det kan være noget så simpelt som at arbejde med kurssikring i sine kontrakter. Det kan også være, at virksomheden skal kigge efter nye eksportmarkeder. Vores budskab er, at vi fra kommunernes og STARTVÆKSTs side står klar til at hjælpe og vejlede virksomhederne, siger Susanne Toftegaard Hansen.

Informationsmøde

For at sætte fokus på Storbritannien afholder de tre kommuner den 30. august et møde med blandt andet markedseksperter fra Storbritannien, Irland og Benelux-landene.  Alle virksomheder er velkomne til at deltage i mødet, der afholdes i Nupark den 30. august fra kl. 9-12.

- Vi ved ikke, hvor hurtigt et Brexit kommer til at gå, men har man kunder eller samarbejdspartnere i Storbritannien, er det vigtigt, at man får kigget på sin strategi og forretningsplan, og forholder sig til, hvad det betyder for virksomheden. Vi stiller en masse værktøjer og eksperter til rådighed for de nordvestjyske virksomheder. Dels for at hjælpe med at håndtere Brexit, dels for at hjælpe med at se nye markeder og muligheder, siger Susanne Toftegaard Hansen.