Nødbutik i Snedsted åbner til september

Nu er der godt nyt til borgerne i Snedsted. Fra 1. September åbner en midlertidig købmandsbutik, efter byens Spar brændte ned tilbage i juli.

Brand, Spar Snedsted
Foto: Privatfoto

Borgerne i Snedsted nær Thisted skal ikke længere køre til den nærliggende by Koldby for at købe dagligvarer. Efter byens lokale Spar-butik brændte ned d. 7. juli, er der blevet arbejdet hårdt på at rejse et nyt alternativ for de handlende. Det har nu resulteret i, at en midlertidig butik slår dørene op d. 1. september – få hundrede meter fra den nedbrændte butik.

- Vi har været heldige med at kunne leje os ind på Hovedgaden 65. Vi har selv opsøgt muligheden, og siden vi fik grønt lys, er det gået hurtigt. Derfor er vi nu snart klar til at åbne igen, siger Spar-købmand, Morten Sjælland.

Det bliver dog en amputeret udgave af en Spar-butik. Langt fra alle varer, som var at finde i den forrige butik, vil være at finde på hylderne på Hovedgaden 65.

- Det bliver et sparet udvalg. Men jeg vil mene, at vi vil kunne dække 95 procent af borgernes hverdagsbehov – selvfølgelig med et reduceret antal varer.

Genrejsningsarbejdet fortsætter

Efter branden tilbage i juli er der ikke meget tilbage af bygningen. Faktisk står kun ydermurene, men de bliver nu væltet. Derfor er en helt ny butik på tegnebrættet.

- Vi er allerede gået i gang med tegningerne til den nye butik. Når nu det skal være, kan vi ligeså godt få udbedret nogle af ting, som ikke var optimale i den gamle butik. Derfor bliver det ikke en tro kopi af den butik, som borgerne i Snedsted har været vant til at handle i, siger Morten Sjælland.

Den midlertidige butik vil have åbent fra kl. 8-18.

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"91753","caption":"En kæmpe brand raserede torsdag aften Spar-butikken i Snedsted. Byens eneste dagligvarebutik brændte ned til grunden."}]