Nicoline og Tobias overnattede blandt isbjørne

24 unge har i denne weekend kæmpet om en plads på WWF Verdensnaturfondens ekspedition til Svalbard.

0:42

24 unge har i denne weekend været med på WWF Verdensnaturfondens Basecamp i Skandinavisk Dyrepark.

Parvis har de dystet mod hinanden i konkurrencen om at blive dette års Wildlife Reportere. Med til den titel hører blandt andetn en udtagelse til den årlige ekspedition, som i år går til Svalbard. Her skal det undersøges, hvordan den globale opvarmning påvirker isbjørnene.  

Hvert år uddanner WWF Verdensnaturfonden et antal reportere mellem 13 og 17 år, som bliver sendt ud i verden for at sætte fokus på en aktuel kritisk sag. De unge skal researche, interviewe forskere, skriver artikler, lave videodagbøger og på anden vis rapportere hjem om den pågældende natursag. 

Overnatning blandt isbjørne

De unge mennesker gør klar til en nat i isbjørne-buret.
De unge mennesker gør klar til en nat i isbjørne-buret.
Foto: TV2 Østjylland

I løbet af weekenden er de tolv par blevet udfordret kulinarisk, og de har skulle bevise, at de ligesom isbjørnen kan leve under arktiske forhold. Derfor skulle de unge blandt andet overnatte i isbjørne-buret. 

Midt- og Vestjylland var repræsenteret med seks unge mennesker. Heriblandt søskendeparret Tobias og Nicoline Steen Kristensen fra Sørvad, og selvom de ikke vandt og kom med på ekspeditionen, så har de haft en god oplevelse. 

Klar til natten. I burene rundt omkring sover isbjørnene. 
Klar til natten. I burene rundt omkring sover isbjørnene. 
Foto: TV2 Østjylland

- Det har været mega fedt. Vi har lært mange ting, og vi har overskredet nogle grænser, siger 13-årige Nicoline Steen Kristensen, mens storebror, 17-årige Tobias Steen Kristensen, uddyber:

- Det har været udfordrende. Vi er kommet ud af vores komfortzone, og vi er blevet presset lidt og har frosset lidt.

De 24 unge er en del af flok på 54, som på baggrund af indsendte videoer er blevet udvalgt til én ud af tre forskellige basecamps i zoologiske haver. Før feltet blev skåret ned til 54 havde WWF Verdensnaturfonden modtaget 3000 ansøgninger. Derfor er søskendeparret fra Sørvad også glade for, at de overhovedet fik muligheden for at være med på en basecamp.

Her sover isbjørnen. I et par af de andre bure sover basecamp-deltagerne.
Her sover isbjørnen. I et par af de andre bure sover basecamp-deltagerne.
Foto: TV2 Østjylland

- Bare det at vi skulle være med her, har været med til at sætte fokus på klimaudfordringerne i vores omganskreds, siger Tobias Steen Kristensen. 

Ligesom Tobias og Nicoline Steen Kristensen kom de fire andre midt- og vestjyder heller ikke med på ekspeditionen til Svalbard, som finder sted i starten juli.

Over artiklen her kan du høre hele interviewet med de to søskende fra Sørvad.