Naboer til testcenter: Vil ikke flytte fra hus og hjem

Naboerne til vindmølletestcentret i Høvsøre tog til Christiansborg i dag i håb om, at politikerne ville ændre i deres planer for udvidelsen.

Anders Bune tog i dag til Christiansborg med ét mål - at få ændret planerne for testcenterudvidelsen i Høvsøre
Anders Bune tog i dag til Christiansborg med ét mål - at få ændret planerne for testcenterudvidelsen i Høvsøre
Foto: TV MIDTVEST

Den planlagte udvidelse af vindmølletestcenteret i Høvsøre kommer til at få konsekvenser for nogle af naboerne, hvis den nuværende plan bliver fastholdt. 

Hvis den nuværende plan bliver fastholdt, skal tre af nabohusene eksproprieres og dermed skal beboerne finde et andet sted at bo. 

Derfor tog nogle af naboerne til centeret i dag til Christiansborg og prøvede at få politisk opbakning til at ændre i planerne, som de ligger nu, så ingen skal flytte fra hus og hjem. 

Ændringen består i at flytte den nordligste vindmølle syd for testcenteret, så ingen boliger skal eksproprieres. Hvis den skal flyttes syd for testcenteret kommer den dog indenfor naturbeskyttet område. 

Efter mødet var de positive omkring deres chancer for at få ændret i planerne ifølge borgernes repræsentant. 

- Vi tager absolut tilbage med forhåbninger. Vi har den grundholdning, at det må være muligt at nå landets politikere med ganske almindelig sund fornuft, siger Anders Bune fra Fjaltring Trans Beboerforening. 

Anders Bune syntes også at kunne fornemme en overraskelse hos politikerne til mødet.

- Altså på ansigtsudtrykkene synes jeg, jeg kunne se, at det var en forbavselse for dem, at det, de ønsker at beskytte,  var pløjemark, og det, de ønsker at plante møller i, var natur med rørskov, vandløb og søer, siger han.

Karin Gaardsted fra Socialdemokraterne blev overrasket over netop dette. 

- Der, hvor man vil beskytte, det er almindelig landbrugsjord i dag, og der hvor man vil sætte møller op, er faktisk der, hvor åen slynger sig, og hvor der både er bævere og oddere. Det var nye oplysninger for os, siger Karin Gaardsted. 

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, var også til mødet, og han er glad for at få input fra borgerne. Han forholder sig dog først og fremmest til den allerede godkendte plan. 

- Vi har lavet en politisk aftale, og det er den, vi tager udgangspunkt i, men i den er det også vigtigt med borgerinddragelse, siger Torsten Schack Pedersen. 

1:25