Nabobyer bliver forskelsbehandlet i møllesag

Byerne Bur og Vemb har begge søgt om kompensationspenge, fordi de ligger lige tæt på en gruppe vindmøller. Men kun den ene by har modtaget penge.

bur.jpg

Når der stilles store møller op i et område, følger der en pose penge med til de berørte områder fra grøn ordning-puljen. I byen Vemb har de netop fået en stor del af de 3,4 millioner kroner, som Holstebro Kommune råder over. Til gengæld er de blevet helt forbigået i nabobyen Bur. Ikke en eneste krone har de modtaget.

- Jeg forstår det ikke. Det er hul i hovedet, siger Niels-Bjørn Maegaard, Formand, Aktivitetsforeningen-Bur.

Holstebro Kommune har modtaget 24 ansøgninger. Under halvdelen af projekter har fået penge. Det er helt op til kommunen selv at bestemme, hvilke projekter og foreninger der skal have del i pengene. Denne omgangs ”grønne penge” er allerede fordelt, og i Bur har de svært ved at se logikken i, hvorfor det helt er blevet forbigået.

- Når vi kan se møllerne, og vi er ligeså tæt på dem, som Vemb er, så synes jeg det er fuldstændig hul i hovedet, siger Niels-Bjørn Maegaard, Formand, Aktivitetsforeningen-Bur.

Bur får penge i næste omgang
Selvom Bur er blevet forbigået i denne omgang, så lover Holstebro Kommune, at det ikke gentager sig. Kommunen er nu klar til at sende penge til Bur , når der i efteråret skal opføres nye møller i området.

- Der var en meget stor klarhed i udvalget om, at Bur selvfølgelig også skal tilgodeses, så jeg tror godt, jeg kan give en garanti for, at de får penge næste gang, siger Karsten Filsø, Fmd. Natur-, Miljø- og Klimaudvalget, SF, Holstebro Kommune.

Og den udmelding giver lidt ro på i Bur, som ellers har følt, at deres store ansøgningsarbejde har været helt forgæves.

- Så kan vi måske begynde at sige, at vi kan slå lidt koldt vand i blodet, siger Niels-Bjørn Maegaard, Formand, Aktivitetsforeningen-Bur.
 

1:52