Nabo: Blandet modtagelse af mere politi ved Kærshovedgård

Naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård giver regeringens forslag om mere politi i området en blandet modtagelse.

Ole Tranberg

Tirsdag aften var der for første gang borgermøde på Kærshovedgård, og mellem 3-400 var mødt op til mødet for at få en rundvisning og høre mere om stedet. Blandt andet flere naboer var mødt og, og selv om de længe har været utilfredse med udrejsecenteret, så var der ikke kun jubel over regeringens forslag:

- Jeg synes, det er et fremskridt, men det kommer fuldstændig an på, hvordan tingene bliver udmøntet. Det ved vi ikke endnu, og vi ved ikke, hvor meget tid politiet egentlig får til at sikre området uden for centeret, siger Ole Tranberg, der er nabo til Kærshovedgård.

Møde skal afmystificere

Kærshovedgård har siden 1943 været fængsel, men det seneste halve år har det fungeret som udrejsecenter for udlændinge, der ikke har lov til at opholde sig i Danmark. Håbet for arrangørerne er at mødet vil være med til at afmystificere centeret.
- Vores nye opgave har skabt noget uro, fordi det er nyt, og så tænkte vi, at hvis vi prøver at flytte borgermødet ind på stedet, så kan man se, hvad det er og måske bedre forholde sig til den nye opgave, vi har fået, forklarer Anne Marie Borggaard, der er institutionschef på Kærshovedgård.

Regeringens udlændingeudspil, der blev præsenteret tirsdag, indeholder i alt 44 forskellige punkter.

Se herunder et tilbageblik på Kærshovedgård, som udrejsecenter:

4:32
Kærshovedgård har været udrejsecenter i et halvt år