Morgenfriske cyklede Kulturhovedstad 2017 i gang

Flere steder i landsdelen markerede man åbningen af Aarhus som Kulturhovedstad 2017. I Thorsminde med et såkaldt Dawn Ride.

dawn_ride_i_thorsminde.jpg
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

80 lokale cyklister var i dag stået tidligt op i Thorsminde. Flere steder i landsdelen markerede man nemlig åbningen af Aarhus som Kulturhovedstad 2017 med et såkaldt Dawn Ride. På godt gammel dansk: Et cykelløb i solopgangen.  

- Det er dejligt at komme tidligt op sådan en lørdag morgen og få noget frisk luft og god motion sammen med sin familie og alle de andre herude, sagde Janni Viberg fra Holstebro forud for cykleturen gennem Thorsminde.

Hun var én af godt 80 lokale cyklister, der satte vækkeuret lidt tidligere end for en normal lørdag morgen, trak i det varme tøj og pimpede cyklen med alt, hvad den kunne bære i lysende gevinster.

- Vi fandt en gammel lyskæde med batteri, knæklys og lysende balloner, fortalte Janni Viberg.

350 planlagte arrangementer i regionen

Det er DGI der i samarbejde med Aarhus Kulturhovedstad står bag Dawn Ride konceptet. Det handler nemlig om at vise at Kulturhovedstaden også er for de der bor længst mod vest.

- Det betyder rigtig meget. Det betyder fællesskab og energi i vores by. Du kan se rundt på ruten hvordan folk havde pyntet og tager imod det, så det er helt vildt dejligt, lød det fra Vibeke Krog Bro, der er formand for Thorsminde Idrætsforening, som også bakkede op om arrangementet.

Efter en lille time på de oplyste cykler var turen slut.

Men resten af året vil der løbende være arrangementer rundt i hele Region Midtjylland. Allerede nu er der planlagt 350 forskellige af slagsen. 

 

0:41
Dawn Ride i Thorsminde lørdag morgen. 

 

1:48