Dette spil hjælper børn på hospitalet

Blodprøver, priktest og røntgenfotografi kan virke skræmmende. Især hvis man blot er syv år gammel. Men nu skal mobilspil give børn en bedre hospitalsoplevelse.

Spillet hedder 'Doktor' og kan spilles fra både iPad og telefon.
Spillet hedder 'Doktor' og kan spilles fra både iPad og telefon.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Et firma fra Viborg har sammen med Viborg Regionshospital skabt en mobil-app, der giver børn mulighed for at lege sig gennem sygehusets undersøgelser, inden de skal igennem dem for alvor.

I spillet, der hedder ’Doktor’, skal børnene drive et hospital. Patienterne er dyr, og børnene optjener diamanter, når de opklarer, hvad dyrene fejler:

- Man kan få taget røntgenbilleder, man kan blive vejet, man kan drikke nogle ting for at finde ud af, om man kan tåle dem.

Sådan forklarer syvårige Agnete Borg Christensen, der kommer fra Ans. For hende er sygehusbesøget nu blevet langt mindre skræmmende.

- De gør jo ikke noget farligt eller ondt ved os. De hjælper os jo faktisk bare.

Tegnefilm og brætspil på vej

Det er animationsfirmaet Level Rewind, der står bag spillet. Idéen opstod, da manden bag skaberen selv oplevede, hvordan hospitalsbesøg kan være svære at forstå for de yngste.

Min søn skulle indlægges og fik en brochure med en masse billeder af folk. Jeg kunne se, at det var lavet med gode hensigter, men det var ikke til at forstå for ham. Så jeg talte med overlægen om, om vi ikke kunne gøre det bedre, lyder det fra Fabio Cujino.

Han er direktør og udvikler hos Level Rewind Aps, og han mener, at der er meget mere potentiale på området.

- Vi skal i gang med at lave en tegnefilm, så det her ’Doktor’ ikke kun er et spil. Det er et helt univers, hvor der er en tegnefilm, et spil, måske et brætspil og andre ting, som vi arbejder på.

Projektet er bl.a. støttet økonomisk af Trygfonden, og spillet er udviklet i tæt samarbejde med børnehavebørn, der eksempelvis har været med til at udvælge og navngive figurerne. 

Spillet er gratis, og selvom det er lavet til hospitalet i Viborg, kan det bruges over hele landet.