Minkfarme skal velfærdscertificeres

Minkbranchen slår nu et slag for dyrevelfærden. Inden 2020 skal samtlige 4000 europæiske pelsdyrfarme være velfærdscertificeret.

221015Mink.jpg

Pelsdyrerhvervet har sat en plan i gang, som skal velfærdscertificere samtlige 4000 europæiske pelsdyrfarme. Og fra 2020 vil det danske auktionshus, Kopenhagen Fur, kun sælge mink- og ræveskind som er certificeret.

- Det er kulminationen på et omfattende og kompromisløst arbejde med at få lavet en forskningsbaseret og uafhængig velfærdscertificering, siger John Papsø, formand for styregruppen for WelFur i den europæiske brancheorganisation Fur Europe, som står bag programmet.

Ifølge Kopenhagen Fur er certificeringen baseret på EU-standarder med videnskabeligt underbyggede velfærdindikatorer. Og der er blevet arbejdet på certificeringen siden 2009.

- Helt grundlæggende er det vigtigt for Kopenhagen Fur og de danske minkavlere, at dyrevelfærden er i top ude på farmene. Men det er ikke nok i sig selv, at det forholder sig sådan. Vi har brug for at kunne dokumentere det over for omverdenen og over for dem, som måtte mene noget andet, siger Jesper Uggerhøj, adm. direktør, Kopenhagen Fur.

Hvis man i 2020 ikke er blevet certificeret, så bliver man udelukket fra salg gennem europæiske auktionshuse.