Midtjyske blomsterbindere: Debutanter klar til DM i København

To debutanter gik videre fra de midtjyske mesterskaber i blomsterbinding, og de skal i slutningen af juni kæmpe om DM i København.

Af de tretten deltagere var to stadig studerende.
Af de tretten deltagere var to stadig studerende.
Foto: Rigmor Sams, TV MIDTVEST

Blomsterdekoratører fra hele Midt- og Vestjylland konkurrerede søndag om en plads til Danmarksmesterskabet i København.

Det hele foregik på Højskolen for design og håndarbejde ved Skals, og deltagerne fik i den grad lov til at vise sig frem.

I konkurrencens to bundne opgaver fik deltagerne de samme materialer og blomster at gøre godt med, hvor de i første omgang skulle dekorere en vase – inden de inden for temaet: Jeg ved en lærkerede, skulle lave et blomsterarrangement.

Og det var to debutanter, der formåede at imponere dommerne mest. Winnie Christensen, der til dagligt arbejder hos Blomsten i Silkeborg, løb med sejren, mens Linda Cramer fra Birthes Blomster i Herning fik andenpladsen.

- Det er første gang, jeg deltager i en konkurrence, og det helt vildt at tænke på, jeg skal til DM i København, siger Winnie Christensen, der nu kan se frem til danmarksmesterskaberne i København i slutningen af juni.

Der var i alt tretten deltagere, som blev bedømt på komposition, idé, teknik og farver. Mandag aften kan du se en halv time fra konkurrencen på Mokka.