Midt- og vestjyder donerer rekord meget til UNICEFs indsats i Syrien

Aldrig før har midt- og vestjyderne doneret så meget til UNICEFs indsats i Syrien. Forringelse af situationen i landet og øget mediebevågenhed er grunden, lyder det.

Unicef
Foto: Colourbox.dk

Den store mediebevågenhed og de fortsatte rædsler i borgerkrigen i Syrien har tilsyneladende haft en stor effekt på antallet af donationer til UNICEF. Således har midt- og vestjyderne i 2016 doneret flere penge til organisationen end nogensinde før.

I Region Midtjylland steg antallet af donationer per indbygger således med 150 procent. Mens indbyggerne i regionen i årene 2010-2015 donerede 664.751 kroner til UNICEFs indsats i Syrien, blev der alene i 2016 doneret hele 1.672.126 kroner.

Det er ikke kun i Region Midtjylland, at der blev doneret flere penge. I 2016 donerede danskere i alt 10 millioner kroner til indsatsen i og omkring Syrien. Til sammenligning var tallet fra årene 2010-2015 på blot 4,5 millioner kroner.

Ifølge UNICEF er årsagen til den markante stigning i støtten til Syriens børn, at situationen i det krigshærgede land kun er blevet værre, og at både medier og organisationer kommunikerer mere omkring det.

Især billeder og historier fra det østlige Aleppo i december mobiliserede en enorm støtte til UNICEFs indsats. Ifølge velgørenhedsorganisationen bliver pengene blandt andet brugt på:

  • Psykosocial hjælp til 35.000 børn, så de kan få bearbejdet de voldsomme oplevelser, de har haft.
  • Undervisning af 55.000 børn i, hvordan de skal undgå ueksploderede sprængstoffer.
  • Identifikation af over 300 uledsagede flygtningebørn, som 72 socialarbejdere arbejder på at genforene dem med deres familier.
  • Livreddende vaccinationer til 13.000 børn, mens 32.000 børn og kvinder er blevet undersøgt og behandlet for underernæring.