Mekaniker på Team Veloconcept troede ikke sine egne øjne

Team Veloconcepts mekaniker troede ikke på, hvad han så, da han åbnede en tom varevogn, hvor der skulle have været cykler til en værdi af en million kroner.

0:26

Mekanikeren på Bjarne Riis' cykelhold, Team Veloconcept, fik sig noget af et chok, da han åbnede døren til holdets varevogn i morges. I aftes havde han pakket alle rytternes cykler i bilen som sædvanligt, men i morges var de forsvundet. 

- Som alle andre dage går jeg hen og åbner døren. Så kigger jeg ind. Det virker ikke helt rigtigt, så jeg lukker døren igen og åbner den en gang til, og så kan jeg se, at hele lortet mangler, fortæller Frederik Svendsen. 

Hvorfor åbnede du to gange?

Jeg skulle lige være helt sikker på, om det var rigtig, hvad jeg så. Da jeg pakkede det hele i går, var den fyldt helt op, fortæller mekanikeren. 

12 af rytternes cykler var væk, og tilbage i varevognen var blot én cykel og holdets ekstra udstyr.

- Jeg tænkte bare 'fuck, fuck, fuck', fortæller Frederik Svendsen.

På det tidspunkt var klokken otte, og blot fire timer senere skulle holdet være stillet til start i det tredje og sidste løb i Den Nordvestjyske Cykelweekend. 

- Vi tænkte på, om vi kunne nå at samle nogle cykler, men der var ikke tid nok, siger Frederik Svendsen skuffet og fortæller videre, at et norsk hold tilbød danskerne at låne deres reservecykler, men indstillingerne passede ikke til de danske ryttere, og derfor duede den mulighed heller ikke. 

Sportsdirektør: - Rigtig træls

Holdet måtte derfor meddele, at de ikke kunne stille til start i dagens løb, og de seks ryttere kunne i stedet tage hjem. 

- Vi er målløse og ekstremt skuffede, fordi vi ikke kan komme til cykelløb i dag, det er jo mega nederen, siger Michael Gregersen, der er sportsdirektør på Team Veloconcept. 

Cyklerne koster omkring 80.000 kroner stykket, og med 12 stjålne to-hjulede løber det op i næsten en millon kroner. 

- Vi er de eneste i Danmark, der kører på den type. Det er en helt ny type fra Cervelo. Så det betyder da rigtig meget for os, siger Michael Gregersen.

Det er selvfølgelig ikke kun økonomisk, at tyveriet belaster holdet. Også sportsligt har det stor betydning, at rytterne ikke kom på landevejene i dag. 

- Sportsligt er det jo rigtig, rigtig træls. Vi er jo sat op til at køre det her cykelløb. De seks gutter står jo som travheste, der er klar til at løbe. De kommer ikke afsted i dag, og den eventuelle sejr, som vi var gået efter i dag, den glipper jo, siger sportsdirektøren. 

Derudover forklarer Michael Gregersen, at løbet i Skive skulle have været en vigtig del af holdets forberedelser frem mod det næste løb på programmet. 

- De mangler jo 200 kilometer i benene nu, så det må de jo hjem på træningsrammerne og klare, siger han. 

I toppen af denne artikel kan du høre og se Frederik Svendsen fortælle, hvordan han reagerede i morges. 

Støder du på en Cervelo S5 cykel, så hører Team Veloconcept gerne fra dig på info@teamveloconcept.dk