Medieuddannelserne forbliver i Viborg

Undervisningsministeren har i dag slået fast, at skolen får lov at beholde sine uddannelser fra august 2017 ligesom uddannelser i Viborg og Struer.

Medieskolerne, Viborg

Der var gode nyheder for Medieuddannelserne i Viborg, da uddannelsesminister, Ellen Trane Nørby(V), tidligere i dag offentliggjorde skoleplaceringen af samtlige erhvervsuddannelser fra august 2017. Dermed endte flere måneders hårdt arbejde for en bevarelse af skolens uddannelser lykkeligt. For Medieskolerne i Viborg betyder det konkret, at uddannelserne til web-integrator, fotograf samt film og tvproduktionsuddannelsen fortsætter som hidtil.

- Vi er så klart en mindre skole i et uddannelseslandskab med jo efterhånden nærmest gigantiske uddannelsesinstitutioner, siger rektor Max Jørgensen og fortsætter:

- Vi tror klippefast på det tætte uddannelsesmiljø med stærkt fagligt fokus og en høj grad af branchespecifik identitet, og vi er ubeskedne nok til at mene, at vi har bevist værdien af det igennem de snart 30 år, vi har eksisteret. Vi opfatter ministerens beslutning som et ridderslag og er vældig fornøjede med fortsat at kunne servicere mediebranchen med veluddannede medarbejdere.

Struer Statsgymnasium har fået grønt lys til at bevare sine fem erhvervsuddannelser, mens yderligere fem bliver tilføjet gymnasiet. På Skive Handelskole har man ligeledes fået postive tilbagemeldinger fra Undervisningsministeriet. 

Ministeriet har modtaget knapt 2.400 ansøgninger fra i alt 102 skoler og private ansøgere