Mange nye jobs på vej

Tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering peger i retning af solid vækst i antallet af nye danske jobs.

041115Svejser.jpg

Hjulene er ikke gået i stå på det danske arbejdsmarked. Tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der frem mod 2017 vil blive skabt knap 50.000 nye jobs i Danmark, det skriver Fagbladet 3F. 

Ifølge fagbladet bliver de nye jobs fortrinsvist skabt i og omkring de største byer Aalborg, Aarhus og København. 

- Det er der brug for, efter vi mistede mange tusinde arbejdspladser i krisen. Samtidig er det vigtigt, at virksomhederne stadig kan få den arbejdskraft, de får brug for. Er man ledig, bør man satse på at uddanne sig og dermed få større chance for at få del i de nye job, siger økonom i 3F Henrik Skovsted Iversen.
 

Et ude af fire - svarende til ca. 12.000 -  af de nye job vil blive skabt i København. I Aalborg og Århus ventes henholdsvis godt 2.700 og 3.700 nye job.

Men der er også gode nyheder for resten af landet. Området Vejle-Kolding-Herning kan se frem til en mindre jobfest med samlet set 3.800 nye job det kommende halvandet års tid. Fagbladet har lavet et kort, hvor man kan se prognosen for jobskabelse i alle kommuner. 

- Nu har Finansministeriet vist, hvor jobbene kommer. Så skal kommunerne også tænke fremad og bevilge uddannelsesforløbene til de ledige. Uddannelse er en investering i fremtiden, siger Henrik Skovsted Iversen.