Mange vil læse til pædagog i Viborg

Pædagoguddannelsen er igen i år den mest eftertragtede blandt de unge. I Viborg stiger antallet af pædagogstuderende

Via University College
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Efter sommerferien starter 150 nye pædagogstuderende på Via university college i Viborg. Det er en stigning på 5,2% i forhold til sidste år.

- Når ansøgertallet til Viborg er steget siden sidste år så tror jeg det skyldes at vi har en god uddannelse, og det ved folk i lokalområdet, mener Poul Smed Folmersen, leder på pædagoguddannelsen hos VIA University College i Viborg.

Pædagoguddanelsen er højdespringeren

I går var sidste chance for at søge ind på de videregående uddannelser, via kvote 1. Og med over 6000 ansøgninger er uddannelsen til pædagog endnu en gang højdespringeren blandt ansøgerne.

- Pædagoguddannelsen er eftertragtet, tror jeg, fordi der er rigtig mange unge der gerne vil arbejde med børn og mennesker med vanskeligheder. Og arbejde med at udvikle og støtte andre mennesker, mener Poul Smed Folmersen.

 

Uddannelsen til bygningskonstruktør også populær

Det er ikke kun pædagoguddannelsen, der hitter på VIA. Uddannelsen med den største stigning af ansøgninger er Bygningskonstruktør-uddannelsen. 

De tre mest populære uddannelses-institutioner er Københavns Universitet, Aarhus Universitet og VIA University College. Det viser tal fra Uddannelses- og forskningsministeriet.

 

VIA forventer i 2017 at optage godt 6.500 nye studerende.