Salsa-kursister på højskole: - Man bliver glad af det

Der er stor mulighed for at lære nyt i sommerferien. Flere høj- og efterskoler tilbyder forskellige kurser uden for normal åbningstid.

110 kursister bruger en del af sommerferien på at danse salsa i Ringkøbing.
110 kursister bruger en del af sommerferien på at danse salsa i Ringkøbing.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Højskoler og efterskoler i den midt- og vestjyske landsdel ligger ikke øde hen, selvom eleverne for længst er gået på sommerferie. Langtfra. Flere steder tilbydes der nemlig forskellige aktiviteter og kurser for folk i alle aldre, der ønsker sig andet end sol og strand i deres ferie.   

På Vestjyllands Højskole i Ringkøbing er der i denne uge salsa på programmet for 110 kursister. Én af dem, der har valgt at kaste sig ud i en uge med højskoleliv og nye mennesker, er Finn Møller fra Viborg.

- Jeg tror, man bliver glad af det. Og også det med at man lærer en masse mennesker at kende. Der er mange mennesker, der kommer, som ikke kender hinanden, så er man nødt til det, hvis man ikke vil gå rundt for sig selv. 

2:11
Mens mange bruger ferien på at slappe af og slå hjernen fra, så er der også dem, der bruger sommeren på at lære noget nyt. 

Mulighed for aktiv ferie og nye bekendtskaber

I år tilbyder højskolen hele 35 forskellige sommerkurser. Også Marianne Andersson har meldt sig til kurset, hvor den latinamerikanske dans praktiseres flere gange dagligt. For hende handler højskoleopholdet dog om mere end at lære nye dansetrin.

- I virkeligheden er jeg nok ikke den, der ligger og slænger mig for længe. Og så er det jo en god mulighed for både aktiv ferie, man hygger sig og lærer nye mennesker at kende, siger Marianne Andersson.  

Og for hende er det ikke tilfældigt, at hun har valgt netop sin sommerferie på at lære noget helt nyt, fremfor eksempelvis at lære dansetrinene på aftenskole en gang om ugen.

- Nu er jeg en uge her – det er meget koncentreret, og jeg får det simpelthen hver eneste dag, og der bliver der bygget på. Så får jeg mere og mere rutine ved det, siger Marianne Andersson.

- Det er et så intenst forløb, så man gør hurtigt fremskridt. Jeg har jo simpelthen en kurve, der siger spar to.

Ønsker man en uge på højskole i sommerferien, koster det omkring 4000 kroner.