Mænd laver mad mod ensomhed

Folkebevægelsen mod Ensomhed har i denne uge fokus på at bekæmpe ensomhed med fællesspisning. I Hurup i Thy var ni mænd gået i køkkenet for sagen.

Mad mod ensomhed
Foto: Casper Roslyng, TV MIDTVEST

Ingredienserne til at bekæmpe ensomhed ligger i en god portion fællesspisning. Sådan lyder argumentet i hvert fald fra Folkebevægelsen mod Ensomheden, som i denne uge har lanceret kampagnen "Danmark Spiser Sammen"

- På nuværende tidspunkt er der allerede planlagt lige så mange spisearrangementer, som total set blev arrangeret sidste år. Så danskerne har virkelig taget initiativet til sig, siger Marie Asserhøj, projektleder hos Folkebevægelsen mod Ensomhed.

Allerede nu er der arrangeret mere end 600 fællesspisninger over hele landet. Målet er at skabe op mod 1.000 fællesspisninger og få over 50.000 danskere til at sætte sig sammen omkring et måltid og i sidste ende komme ensomheden til livs.

I Hurup i Thy har ni mænd henover vinteren været på madkursus for at kunne servere til dagens store finale, der fandt sted i dag. 140 spisende og forhåbentlig snakkende gæster. 

Se med herunder, hvordan det løb af stablen: 

1:49
Selv om de ni mænd har været på madlavningskursus, så var det første gang de skulle lave mad for så mange mennesker.