Lystsejlere savner sommervejr

Mange lystsejlere har glædet sig til at få bådene i vandet til påske, som traditionen byder, men det har vejret sat en stopper i for de fleste

Lystsejler
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Påsken er normalt lystsejlernes helt store højtid. Her skal båden i vandet. Og ligesom de fleste drømmer om sne til jul, så drømmer sejlerne om sol til påske. Og det har der altså ikke været meget af.

Havnen i Skive ved middagstid var da heller ikke præget af solskin i dag, hvor en ny sæson stod for døren. Her var der kun to både på vej i vandet.

- Vi glæder os rigtig meget. Nu har vi jo allesammen set de her programmer 'Kurs mod fjerne kyster', så sidder man og drømmer om at komme derud selv, siger lystsejler Torben Sigh fra Ejstrupholm.

Men i år er det som om der er blevet lagt en kølig dæmper på forårsfornemmelserne.

- Vi havde godt nok håbet på noget bedre vejr. Men vi vil gerne være klar til når det kommer, derfor har vi sat båden i nu, siger lystsejler Søren Axelsen fra Skive.

Påske er traditionelt det tidspunkt på året, hvor mange sejlere sætter båden i vandet.

- Sidste år var det fantastisk vejr da vi kom i vandet, der kunne vi sidde hernede med en bid mad og en øl efter vi kom i vandet, fortæller Torben Sigh.

Temperaturen var alligevel for lav til at sidde ude og spise i dag. Men der er stadig håb om det bedre.

- Vi har brugt de gode dage til at få båden klar, så nu venter vi bare på det gode vejr. Det skal komme, siger Søren Axelsen.

0:33
Påsken er traditionelt lystsejlernes højtid, men kun få trodsede i dag kulde og regn i Skive.