Lokal genoptræning fordobler fremmødet

Førhen foregik genoptræning af hjertepatienter på sygehuset. Nu kan man gøre det tættere på hjemmet.

traening.jpg

Det startede i Skive og Viborg, men nu breder det sig. Flere og flere hjerteopererede kan se frem til at gå til genoptræning tæt på deres hjem.

Hidtil har hjertepatienter altid skullet genoptræne på sygehusene, men det har givet et stort frafald. Et forsøg kørt i Skive og Viborg har givet hjertepatienter mulighed for at træne tættere på hjemmet. Indtil videre har det vist sig at være effektivt. Langt flere fastholder træningen, når det foregår i lokalområdet.

- Vi er rigtig glade for, at det sker, for det, vi tænker på, er jo, at vi gerne skal have folk på sporet igen, siger Peder Christensen (A), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Skive Kommune.

Tal fra Skive Kommune viser, at antallet af hjertepatienter, der gik i genoptræning, steg fra 63 til 132 på blot et år. Og det er vigtigt, at man som hjertepatient fastholder træningen.

- Vi ved, at overlevelsen bliver meget bedre, hvis det er sådan, at man lever sundt, og man motionerer efter en blodprop i hjertet. Derfor er det meget vigtigt, at man kommer til den her genoptræning, siger Christian Møller-Nielsen, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Viborg.

De fine resultater har fået Region Midtjylland til at lægge træningen ud til kommunerne.  

2:18
Genoptræning tæt på eget hjem får langt flere hjertepatienter til at hoppe med. Det viser et forsøg i Skive og Viborg.