LO-formand raser over utroværdige byrødder

Lo-formand Helge Albertsen kalder det utroværdigt, når byrådets politikere undsiger deres egen beslutning om kystnære vindmøller.

Havvindmøller

Det er ikke kun borgmester Iver Enevoldsen, der er stærkt utilfreds med at et flertal af byrådets politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune har sendt et brev til Klima- og Energiminister Lars Christian Lilleholt, hvori de forsøger at få ministeren hjælpe til at ændre en beslutning, de selv har været med til at godkende i byrådet, det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Jeg forstår borgmesterens vrede. Han er i den grad blevet underløbet af nogle politikere, som i valgårets tegn og på populistisk vis trækker tæppet væk under et mølleprojekt, som borgmesteren hele tiden har haft byrådets opbakning til at arbejde for. Når man løber fra en beslutning på den måde, så får det kommunen til at fremstå latterlig og utroværdig, siger han til avisen.

2:59
Venstres byrådsgruppe i det erklærede grønne Ringkøbing-Skjern er knækket på midten i spørgsmålet om kystnære vindmøller.

Upopulære havvindmøller

Hele sagen drejer sig en havvindmølle park af kystnære havvindmøller, der skal placeres tæt på vestkysten. Energiselskabet Vattenfall har vundet udbuddet, og skal bygge havvindmølleparken efter flere års politiske kamp både lokalt og nationalt.

 

Efter stor folkelig opstand ser det ud til, at en del af byrådets politikere har fortrudt at de har været med til at stemme projektet igennem byrådet. I hvert fald beder et flertal på 15 byrådsmedlemmer i brevet om ministerens hjælp til at få rykket vindmøllerne længere ud på havet. Et forslag som ministeren blankt har afvist, selv om både han og regeringen også endte med at være imod projektet.   

Helge Albertsen mener, det kan få store konsekvenser, hvis politikerne får held til at løbe fra en gammel beslutning.

-  Vil erhvervslivet i fremtiden have tillid til lokale politiske beslutninger, hvis politikerne i sidste ende skifter mening? siger Helge Albertsen.