LMO vil fremrykke tilskud til økologoer

Mange mælkeproducenter, som vil omlægge til økologi, bliver ofte bremset af økonomien, men nu vil LMO arbejde for landmændenes økonomiske vilkår.

koer.jpg

Det er manglende muligheder for finansiering, der bliver en realitet for mange af de mælkeproducenter, som overvejer at omlægge produktionen til økologisk drift. Årsagen er ganske enkel. Bankerne tør ikke at tage risikoen for at give ekstra likviditet i omlægningsperioden, selvom økologisk mælkeproduktion forventes at være en god forretning, skriver landet største rådgivningsvirksomhed på landbrugsområdet, LMO, i en pressemeddelelse.  

- Det er utroligt ærgerligt for de landmænd, som rigtigt gerne vil i gang og som har en mulighed for at skabe en god forretning, at de ikke kan få likviditet fra deres bank, siger Christian Børsting, kvægchef, LMO.

Og når bankerne ikke vil hjælpe landmændene med likviditet, må staten træde til. Her kan de fremrykke de allerede eksisterende omlægnings- og økologitilskud, mener Christian Børsting.

- Hvis landmanden kan få sine tilskud tidligere end tilfældet er i dag, så vil det kunne afhjælpe en del af de udfordringer, som han står med i startfasen, siger Christian Børsting, der allerede er gået i dialog med Kristian Pihl Lorentzen, MF og medlem af Miljø- og Fødevareudvalget for Venstre.

LMO skriver, at Kristian Pihl Lorentzen allerede har taget kontakt til miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen for at sætte fokus på landmændenes økonomiske udfordringer.