Livredderne vogter vestkysten

TrygFondens kystlivreddere åbner livreddertårnene på Vestkysten.

27062011livreddertaarn.jpg

I dag hejste livredderne for første gang i år flaget i toppen af de rød-hvide livreddertårne på Vejers, Henne, Hvide Sande og Søndervig Strand.

Gennem hele sommeren vil livredderne holde et vågent øje med strandgæsterne mellem kl. 11 og 19. Livredderne vil også stå klar til at give gode råd til badegæsterne om sikker færdsel på stranden. 

Svøm mellem flagene

Det er bedst at bade på strande, hvor der er kystlivreddere til stede. På de lange strandstækninger har livredderne dog ikke mulighed for at overvåge hele området, og derfor markerer et rødt og gult flag på hver side af tårnet den zone, som livredderne primært overvåger.

- Jeg vil altid anbefale, at man bader ved de strande, der er bemandede med kystlivreddere, for selvom man er en habil svømmer, kan man pludselig komme i vanskeligheder. Det bedste er at bade mellem de to livredderflag, for der har livredderne hele tiden opmærksomheden rettet mod, hvad der sker i vandet. Og hvis man ikke kender forholdene på stranden, kan det også være en god idé at spørge livredderne til råds, før man går i vandet. For eksempel kan der være revlehuller, som betyder, at man skal tage særlige forholdsregler, siger kystlivredningschef Erik Bech fra TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på strandene indtil den 20. august, hvorefter livreddertårnene bliver kørt til opbevaring for vinteren.

TrygFonden har livreddertårne på vestkysten her:

Vis strande livreddertårne på et større kort

 

TrygFondens fem gode baderåd

1. Lær at svømmeDet mest enkle af alle råd og alligevel er manglende svømmekundskaber årsag til drukneulykker hvert år. Hvis du ikke kan svømme, så bad kun, hvor du kan bunde og i roligt vand. 2. Gå aldrig alene i vandetEr I flere sammen i vandet, kan I holde øje med hinanden og hjælpe, hvis en af jer skulle komme i problemer. 3. Læs vinden og vandet Brug dine øjne, før du går i vandet, og spørg livredderen til råds. Tjek, om der er fralandsvind eller pålandsvind. Undersøg, hvor hurtigt det bliver dybt, og se på bølgeskummets bevægelse for at bedømme strømretningen. Spørg også livredderen, om der er risiko for revlehuller. Brug heller aldrig oppusteligt legetøj, gummibåde og badedyr ved fralandsvind – det kan meget let være livsfarligt. 4. Lær stranden at kendeSpørg de lokale eller en livredder til råds om badeforholdene, og om der er særlige forholdsregler, du bør kende. Husk, at forholdene ændrer sig med vejret.  5. Slip ikke børnene af syneHver femte badeulykke herhjemme sker for børn - og ofte pga. manglende opsyn fra en voksen. Lad derfor aldrig dit barn ude af syne.