Livreddere har usædvanligt travlt: - Strandene er proppede

Sidste uge var den travleste nogensinde for TrygFondens livreddere, fortæller chefen for driften.

Livredderne har haft nok at se til sommeren 2018.
Livredderne har haft nok at se til sommeren 2018.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Solen har braget ned på de danske kyster, og det har trukket sol- og vandglade mennesker til strandene.

Det har livredderne også kunnet mærke, fortæller Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFondens Kystlivredning.

- Det har jo været exceptionelt godt vejr i meget lang tid. Strandene er proppede, og vi kan se, at de store badebyer på vestkysten begynder at blive fyldt op, efter at mange tyskere er begyndt at få sommerferie. Der er rigtig meget at lave, siger han.

Faktisk var sidste uge den travleste nogensinde i de 20 år, TrygFonden har haft livreddere på de danske strande.

I uge 30 gennemførte livredderne 17.810 indsatser, hvoraf de 11 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare.

 Der er forskellige årsager til, at badegæsterne kommer i vanskeligheder i vandet, hvilket understreger, at de alvorlige situationer kan opstå på mange måder, påpeger Anders Myrhøj.

- Der er ikke nogen fællesnævner. Men mange af situationerne er opstået, fordi folk selv har bragt sig ud i de her farer.

Travlhed skyldes flere badegæster

Han nævner en episode, hvor en ung mand blev reddet i land. Han svømmede efter en bold, der drev væk fra ham og kammeraterne.

Han var en dårlig svømmer og kom i problemer. I sådan en situation skal man hellere afskrive bolde og undgå at sætte livet unødigt på spil, lyder opfordringen.

- Det er nu ellers ikke, fordi vi kan sige noget om, hvorvidt folk er blevet bedre eller dårligere til at gebærde sig, men travlheden hos os skyldes simpelthen, at der er så mange badegæster, fortæller Anders Myrhøj.

Som det ser ud nu, vil der efter den 22. august ikke længere være livreddere fra TrygFonden på strandene. Det skyldes, at sæsonen slutter.

Mange af livredderne er unge eller studerende og skal derfor i gang med studierne eller andet.

Det er derfor på kommunalt plan, at der skal rekvireres livreddere, hvis vejret inviterer til strandbesøg.

Her i landsdelen har TrygFonden livreddere på strandene i Thyborøn, Søndervig og Hvide Sande.

/ritzau/