Lemvig Varmeværk får millioner

Biogasanlægget i Lemvig har haft så godt et år, at det leverer i alt ti millioner kroner til byens varmeværk.

Lemvig_Biogas.jpg

Selvom Lemvig Biogasanlæg i løbet af året har haft gang i store ombygninger, der blandt andet har resultereret i en reaktortank ude af drift i længere perioder, har året været fremragende. Faktisk så godt at anlægget nu sender ti millioner kroner retur til byens varmeværk. Alligevel er alle rekorder på anlægget blevet slået. Aldrig er der blevet produceret mere gas end i det forgangne år, og derfor slutter året med et stort overskud, skriver Folkebladet Lemvig.

Biogasanlægget sælger gassen til Lemvig Varmeværk, der er anlæggets eneste kunde, og mellem dem ligger der en aftale om, at ingen af dem må opbygge en større pengetank, medmindre der forelægger en gensidig aftale om henlæggelser til større investeringer. Hvis det sker, bliver overskuddet sendt retur til den modsatte part.

På Lemvig Varmeværk ved man ikke, hvad de ti millioner kroner skal bruges til.

-Nu skal vi i gang med at lave et budget for næste år, og da er tilbagebetalingen selvfølgelig på dagsordenen. Så snakker vi om, hvordan vi håndterer det, siger formand for Lemvig Varmeværk, Niels Stidsen, til Folkebladet Lemvig.