Lars Krarup til Mærsk: Flyt til Herning

Hernings borgmester Lars Krarup inviterer én af landets største virksomheder - A. P. Møller - Mærsk - til at slå sig ned i Herning.

Lars Krarup langer ud efter Københavns Kommune, der ifølge ham er gået for vidt og har fine fornemmelser, når de sælger ud af deres Mærsk-aktier.
Lars Krarup langer ud efter Københavns Kommune, der ifølge ham er gået for vidt og har fine fornemmelser, når de sælger ud af deres Mærsk-aktier.

Det er faldet Hernings borgmester for brystet, at Københavns Kommune sælger sine aktier i Mærsk, fordi selskabet gør mere skade på klimaet, end byrådspolitikerne i den grønne hovedstadskommune mener, de kan stå inde for.

- Politisk korrekthed i forhold til klima og miljø gør, at man er kravlet så langt op i miljøtræet, at en af de allermest hæderkronede og velestimerede virksomheder Mærsk lige pludselig er blevet miljøsyndere. At vores hovedstad er blevet for grøn til Mærsk, synes jeg egentlig er flovt, siger Lars Krarup til DR P4 Midt & Vest.

Han henviser til, at Mærsk betaler milliarder i selskabsskat, og donerer mange penge til uddannelse og kultur.

- Hvis det er sådan, at vores hovedstad har for fine fornemmelser i forhold til virksomheder, der i øvrigt overholder dansk lovgivning, så vil jeg bare sige: Det har vi ikke, siger Lars Kraup, der dog er ret sikker på, at Mærsk ikke tager imod invitationen.

Københavns Kommune har sat en minimumsgrænse over for de virksomheder, man har aktier i.

Har et selskab mere end fem procent af sine aktier i aktiviteter inden for olie, gas- og kul, så vil kommunen ikke have aktier i det pågældende selskab.