Lars Krarup opfordrer DF til at erkende fejl om politiskole

Politiskole i Vejle er først klar i 2020. Der er stadig en mulighed i Herning, siger borgmester Lars Krarup

Lars Krarup
Foto: TV MIDTVEST

Der går ikke noget af mennesker ved at indrømme, at de har lavet fejl. Sådan lyder borgmester i Herning, Lars Krarups (V), appel til Dansk Folkeparti, efter det er kommet frem, at politiskolen i Vejle først bliver klar i 2020.
    
- Man skal aldrig være for stor til at erkende en fejl. Dansk Folkeparti vil have tempo og en billig løsning. Lige nu får de langsommelighed og en dyr løsning. Hvis Thulesen Dahl mener det, som han siger, kan han stadig få en færdig pakke i Herning, som kan være færdig på to år. Desuden kan han få en midlertidig løsning på Herning Handelsskole.
    
Da partierne i januar besluttede en ombygning i Vejle frem for et nybyggeri i Herning, anslog en rapport, at skolen i Vejle ville tage op til 40 måneder at ombygge. Derfor talte partierne dengang om en etapevis opstart. Men det kommer ikke til at ske, oplyser Bygningsstyrelsen til Jyllands-Posten.    

- Ender næppe i Herning

Torsdag skal Folketingets Finansudvalg behandle et aktstykke, som skal give Bygningsstyrelsen grønt lys til at købe sygeplejeskolegrunden i Vejle, hvor den nye skole skal placeres.
    
Retsordfører Peter Kofod Poulsen siger, at partiet stadig støtter bevillingen. Derfor er Lars Krarup også bevidst om, at det næppe er realistisk, at skolen alligevel havner i Herning.
    
- Det tror jeg desværre ikke. Thulesen Dahl har fra starten af fået spillet det, så skolen er endt hos hans egen kreds i Vejle, siger borgmesteren.
    
/ritzau/