Landsby har vendt afvikling til udvikling

Landsbyen Hem er lykkedes godt med at få lokket nye børnefamilier til byen. Et projekt til 6 mio. kr skal nu bringe byen videre endnu.

Hem Hallen er et af de steder, byen har fokus på i områdefornyelsen.
Hem Hallen er et af de steder, byen har fokus på i områdefornyelsen.
Foto: Arkiv

Som den ene af to landsbyer i Skive Kommune er det lykkedes Hem at få skabt befolkningstilvækst, skriver Skive Folkeblad.

Siden 1980’erne har byen kæmpet med en negativ udvikling, men de seneste fem år er udviklingen vendt.

- Der er blevet solgt mange huse, og det er børnefamilier, der er kommet til. Samtidig er der også blevet født en del børn, så vi står faktisk og mangler en dagplejemor, siger formanden for Hem og Omegns Borgerforening, Heidi Poulsen til avisen.

Byen har netop fået tilsagn fra kommunen om støtte til et projekt til områdefornyelse. Projektet hedder: ”Hem – en landsby i nærheden”. Der budgetteres med at kommunen støtter med 4 mio. kr. og staten med 2 mio. kr. Sti-systemer, byområdet og hallen er noget af det, man vil sætte fokus på i projektet.

Heidi Poulsen tror, at Hem nyder godt af den korte afstand til Skive kombineret med lavere boligpriser i forhold til kommunens hovedby.

En borgergruppe på tværs af forskellige foreninger i Hem, har dialogen og samarbejdet med Skive Kommune i forhold til områdefornyelsen.