Landmænd skal undervises i at være gode ved naturen

Et nyt fag kommer på skemaet på landets landbrugsskoler. Faget hedder naturpleje og skal lære landmænd, hvordan man passer på naturen.

Unge vælger landbrugsuddannelse
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Landmænd skal lære, hvordan de bedst passer på naturen. Derfor bliver faget naturpleje obligatorisk på landbrugsskolerne.
    
Det skriver DR Syd.
    
Det ekstra fag på landbrugsskolernes skoleskema udspringer af den såkaldte naturpakke, der blev vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti sidste år.
    
På Gråsten Landsbrugsskole er forstander Bjarne Ebbesen imidlertid ikke begejstret.
    
Han fortæller, at de allerede underviser i naturpleje, og han mener, det er ærgerligt, det bliver et selvstændigt fag, som skal optage én ud af 16 uger på uddannelsens første forløb.
    
- Det betyder, at vi skal tage nogle andre ting ud af undervisningen. Selvfølgelig skal vi passe på naturen, men det er noget, vi er opmærksomme på at undervise i, og det vil jeg tro, vi har været de sidste tyve år, fortæller Bjarne Ebbesen til DR Syd.
    
Lone Andersen, der er næstformand i Landbrug og Fødevarer, bakker op om, at gøre naturpleje til et obligatorisk fag på landbrugsskolerne.
    
- Det kan godt være, de har været gode til det i Gråsten, men vi vil være helt sikre på, at der er undervisning i naturpleje på alle landbrugsskoler fremadrettet, siger hun til DR Syd.
    
Det nye fag bliver en fast del af det første uddannelsesforløb på landets landbrugsskoler efter sommerferien.