Landbrugspakken forbedrer kvaliteten af afgrøder

Den omdiskuterede landbrugspakke har ifølge en analyse fra landbrugets rådgivningscenter, SEGES, haft positiv indvirkning på kvaliteten af årets høst.

Landrug høst

Allerede et år efter at den omdiskuterede landbrugspakke blev vedtaget, har den haft positiv indvirkning på kvaliteten af den danske høst, det skriver Morgenavisen Jyllandsposten på baggrund af en analyse fra landbrugets rådgivningscenter, SEGES.  

Landbrugspakken tillader landmændene at bruge mere gødning på markerne, og det har ifølge SEGES resulteret i en markant stigning indholdet af protein i både hvede, vinterbyg, vårbyg og rug fra de danske marker. Proteinindholdet i hveden, der er den vigtigste danske afgrøde, er steget fra 8,6 procent i 2015 til 9,8 procent i 2016. Det bryder en tendens, der har varet i 25 år, hvor kvaliteten af dansk korn har været nedadgående. 

- Kvaliteten af høsten påvirkes af vejr og vind og udbytternes størrelse. Den stigning, vi ser nu i proteinprocenten, er dog så stor, at den uden tvivl må tilskrives landbrugspakken, siger Lars Bonde Eriksen, der er landsbrugskonsulent for SEGES.

Landbrugspakken har banet vejen for, at landmændene må bruge 25 procent mere gødning i forhold til 2015. Det betyder, at det bliver lovligt for de danske landmænd at gøde næsten lige så meget som deres kolleger i Tyskland, skriver Morgenavisen Jyllandsposten.