Lærere frygter at modtageklasser bliver nedlagt

Lærerne i Holstebro Kommunes modtageklasser frygter, at Holstebro Kommune nedlægger klasserne og flytter eleverne til almindelige folkeskoler.

1:46
Lærerne i modtageklasserne, der underviser flygtningebørn i Holstebro Kommune, frygter at deres modtageklasser bliver nedlagt

Lærerne i Holstebro Kommunes modtageklasser for flygtningebørn frygter, at kommunen vil nedlægge klasserne og sende børnene direkte i almindelig danske folkeskole. Kommunen kigger lige nu på området, men selvom intet er besluttet har lærerne for flygtningebørnene sendt et åbent brev til politikerne.

 

Tine Bøge, der er lærer på Rolf Krake Skolen, er i gang med dagens sidste lektion for flygtningebørn i en modtageklasse, men hun frygter, at det snart kan være den sidste lektion overhovedet.

- Vi er bekymrede for, at man med den nye struktur og med det pres der er på flygtninge, vælger at nedlægge vores modtageklasser her i Holstebro, siger hun.

 

En stor stigning i antallet af flygtningebørn, tvinger kommunen til at tænke nyt for at få plads til alle.

Tine Bøge frygter, at børnene vil blive sendt direkte i en almindelig folkeskole.

- Man kan være traumatiseret, og det betyder selvfølgelig, at man har svært ved at lære inden, man er i ro med sig selv. Og så er der nogle faglige huller bagefter, som der skal udfyldes, understreger hun.

 

Men selvom Holstebro Kommune kigger på området, er der endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om flygtningebørnenes skolegang.

- Jeg tror godt, jeg kan afvise, at de bliver sendt ud uden nogen som helst baggrund og hjælp. Jeg vil i hvert fald ikke være med til, at de bare sendes ud i normale klasser, for det kan hverken de normale klassers børn være tjent med eller flygtningebørnene. Men jeg kan ikke afvise, at de bliver sendt ud på de lokale skoler, lyder det fra Bodil Pedersen (S), der er med i udvalget for børn og unge i Holstebro Kommune.

 

Tine Bøge og hendes kollegaer har sendt et åbent brev til politikerne med deres bekymringer.

- Vi vil gerne høres. Vi vil gerne spille ind med, hvad der kunne være en god løsning, siger hun.

 

Nu har direktøren for området inviteret dem til et møde om sagen.

Udvalget for Børn og Unge i Holstebro Kommune håber på at kunne have en afklaring på modtageklassernes fremtid inden sommerferien.