Labradoren Zaxo finder vielsesring med 110 diamanter

Labradoren Zaxo er det sidste håb, da Githa Kia Hvam i weekenden mister sin vielsesring med 110 diamanter.

Hunden Zaxo fandt vielsesring med 110 diamanter
Hunden Zaxo fandt vielsesring med 110 diamanter
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Githa Kia Hvam var for nylig ude for noget, de fleste med ring på fingeren frygter. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Hun og en veninde var på vej ud til nogle venner for at grille. Veninden Helle havde spist en fersken og bad Githa om at smide stenen ud af vinduet. Idet hun gør det, rammer hånden kanten af bildøren, og hendes vielsesring med 110 diamanter flyver ud af vinduet.

- Jeg tænker bare ’fuck’. Jeg bliver ked af det, og jeg går totalt i panik. Jeg råber til Helle, at hun skal stoppe bilen, for min ring er væk, siger Githa Kia Hvam til TV MIDTVEST.

De to veninder stopper op på Nørre Boulevard og leder efter ringen i rabatten, buskadset og ved busstoppestedet. Men desværre uden held.

- Vi får lånt en metaldetektor, som vi bruger til at lede med, men det lykkes heller ikke at finde ringen med den.

I mellemtiden får Githa og hendes mand fat i DcH, Dansk Civil Hundeførerforenings eftersøgningstjeneste. De får aftalt, at en sporhund skal komme ud og hjælpe dem.

Zaxo bruger ikke lang tid

Det er Margit og labradorhunden Zaxo, der kommer ud for at hjælpe Githa og hendes mand. Og Zaxo skal ikke bruge ret lang tid på at finde ringen. 15 minutter skal der gå fra ankomst, til at Zaxo sidder med vielsesringen i munden.

- Jeg bliver bare så glad. Alle følelser kommer frem. Vi havde regnet med, at den var væk, så jeg begynder at græde, siger Githa Kia Hvam.

Margit Hansen synes, det er dejligt, at hun og Zaxo kan få lov til at hjælpe andre.

- Det er jo fantastisk. For når man har en hund, der ikke længere kan være aktiv inden for konkurrence, så er det jo fedt, at sådan en gammel hund stadig kan få lov til at bruge sin næse, siger Margit Hansen, som er den eneste eftersøger i lokalområdet.

Efter weekenden har Githa Kia Hvam fået gjort sin ring mindre, så hun ikke kommer ud for det samme en gang til.