Tropenat udebliver i landsdelen: Kun målt enkelt sted på Fyn

Tirsdag bød på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader.

Temperaturen holdt sig ikke over 20 grader hele natten i Midt- og Vestjylland, som er definitionen på en tropenat. Her er det billeder af, at sengen blev rykket udendørs under en tropenat i 2014.
Temperaturen holdt sig ikke over 20 grader hele natten i Midt- og Vestjylland, som er definitionen på en tropenat. Her er det billeder af, at sengen blev rykket udendørs under en tropenat i 2014.

Natten til onsdag blev der målt tropenat på en enkelt vejrstation i landet. Det oplyser den vagthavende meteorolog Mette Wagner ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Omkring Assens på Vestfyn kom temperaturen i nattetimerne ikke under 20 grader, som er DMI's definition på en tropenat.

- Umiddelbart er det kun i Assens, har vi haft temperaturer på over 20 grader. Resten af landet har været under, siger Mette Wagner.

De tidligste tropenætter, vi har oplevet i Danmark i nyere tid, var ifølge TV 2 natten til 3. juli i 2010 samt natten til 4. juli i 2009. Tilbage i 2000 målte man ifølge tv-stationen 20,6 grader som laveste temperatur natten til 21. juni.

Tirsdag bød også på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader, hvilket DMI definerer som en tropedag.

1:03
Vejrudsigten fra TV 2 tirsdag aften.

Usædvanlig tidlig tropedag

Det er usædvanligt, at en tropedag bliver målt så tidligt på året, skriver TV 2. Sidst, det skete, var i 2007. Selv sidste år, som var både rekordvarm og -lang, skulle vi helt frem til den 16. juli for at finde årets første tropedag. Til gengæld fik danskerne hele 13 tropedage i løbet af forrige sommer.

De 30 grader tirsdag blev målt i Vestjylland, mens det var køligst i Skagen, hvor temperaturen kun lige sneg sig op på 20 grader i løbet af dagen. Onsdag får vi endnu en varm dag, oplyser Mette Wagner:

- Det bliver rigtig varmt, og temperaturen stiger hurtigt i løbet af formiddagen til mellem 25 og 30 grader. Særligt i det nordvestlige Jylland bliver det varmt.

En koldfront passerer ifølge meteorologen landet i løbet af eftermiddagen, hvor temperaturen vil falde en smule. Derfor er der heller ikke sandsynlighed for tropenat natten til torsdag, fortæller Mette Wagner.

- Det bliver en dejlig kølig nat mellem 11 og 15 grader, siger hun.

Temperaturen torsdag vil også være køligere - mellem 18 og 23 grader. Men allerede efter torsdag kommer endnu en varm front fra syd.

- Et lille dyk i temperaturen, men så stiger den et par grader søndag, hvor det ser ud til at toppe - endnu en gang, siger meteorologen.

Se et indslag af flere alternative måder at sove ude på, da landsdelen havde en række tropenætter i juli 2014:

1:55
INDSLAG 24/7-2014: De seneste dages tropenætter har fået mange til at trække madrassen og dynen med udenfor for at sove i det fri. Men der er også nogen, der er endnu mere avancerede og overnatter over jorden.