Konflikt har store konsekvenser for Danroots

Konflikten mellem 3F og gulerodsproducenten Danroots har nu varet i 14 dage, og konsekvensen er stor for virksomheden ved Ans.

Demonstration Danroots

Konflikten kommer af, at Danroots ifølge 3F har benyttet underleverandøren GBJ Packing, som har betalt deres udenlandske ansatte helt ned til 70 kroner i timen. I over et år har 3F forsøgt at opnå en overenskomst med underleverandørerne, men det er ikke lykkedes.

Konflikten betyder, at Danroots ikke kan komme af med mange af gulerødderne, fordi de normale købere ikke vil blandes ind i konflikten. Derfor bliver mange af gulerødderne nu kasseret.

- Jeg oplever, at de gulerødder, vi har forsøgt at aflevere til vores kunder, bliver afvist, så nu står vi inde på fabrikken og sprækker poserne op og kasserer gulerødderne, siger Klaus Vestergaard, ejer af Danroots A/S

Konflikten gør, at fremtiden på Danroots ser dyster ud.

- Jeg tænker, at jeg er blevet fanget i det her, og det er rigtig træls, at det, vi har brugt 30 år på at bygge op, står vi egentlig ove for at skulle pille stille og roligt ned igen. Og det er faktisk lidt deprimerende, siger Klaus Vestergaard.

3F planlægger at fortsætte konflikten.