Kommunernes formand: Finansministeren løber fra aftale

Martin Damm føler sig snydt af finansminister Claus Hjort Frederiksen, der tidligst til sommer vil dække ekstraudgifter på flygtningeområdet.

Martin Damm

Kommunernes formand, Venstres Martin Damm, mener, at hans partifælle, finansminister Claus Hjort Frederiksen, bryder en klar aftale, når han ikke vil indlede forhandlinger om at dække kommunernes stigende udgifter på integrationsområdet. Det skriver dr.dk.

Finansministeren vil først gå ind i forhandlinger til sommer, hvor en ny aftale for kommunernes økonomi alligevel skal forhandles på plads. En udmelding, der skuffer Martin Damm. Han mener, at parterne i september lavede en aftale om et "økonomisk eftersyn" i januar 2016.

-Vi går da ud fra, at når vi laver en aftale, så står vi ved den. Det med, at man ikke kan lave økonomiforhandlinger på andre tidspunkter, passer jo ikke. Forrige år, da der kom flere flygtnigne til kommunerne, lavede vi netop en forhandling i januar, som udløste nogle penge til kommunerne. For vi skal jo bruge pengene nu - ikke først senere i år, siger han til dr.dk.

Ifølge Claus Hjort Frederiksen er der ikke noget galt i at tale om økonomi og alle mulige andre emner allerede her i vinter - han vil bare ikke forhandle før til sommer. Dét på trods af, at kommunerne regner med et efterslæb på 2-3 milliarder.

- Jamen det er klart, at der er store udfordringer med de mange asylansøgere, der kommer. Men lige præcis det med efterslæbet - nu har jeg jo været finansminister i nogle år - det har de jo, hvad enten det er udlændinge eller andre. Så det er sådan en fast retorik, kommunerne har, siger finansministeren.