Kommune lukker sag om lavfrekvent støj efter måling

Charlotte Vestergaard fra Bremdal må leve med rumlen og summen. En måling afslører, at støjen ikke overskrider grænseværdierne.

Charlotte Vestergaard, støj, Bremdal
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Det var en nedslående mail, Charlotte Vestergaard, fik fra Struer Kommune i dag. I flere år har hun nemlig været plaget af lyd så lav, at kun de færreste mærker eller hører det.

Nu har kommunen fået resultaterne af en støjmåling foretaget i Charlotte Vestergaards hjem, og den viser, at selvom der er lavfrekvent støj, så overskrider den ikke grænseværdierne, som er fastsat af Miljøstyrelsen.

- Det slog mig fuldstændig ud. Det var ikke opløftende, men det havde vi regnet med. Vi lagde mærke til, at støjen blev dæmpet efter måleudstyret blev sat op. Det stod stille flere timer ad gangen, og det kom aldrig op i det normale niveau, siger Charlotte Vestergaard. 

For den lavfrekvente støj ligger grænseværdierne om dagen på 20 dB og om natten 25 dB. På billedet herunder kan man se resultatet fra målingen foretaget af firmaet Sweco.

Note: Søndag blæste det for meget til, at målingerne kan bruges. 
Note: Søndag blæste det for meget til, at målingerne kan bruges. 

Og selvom Charlotte Vestergaard er glad for at blive bekræftet i, at der er støj, så undrer hun siger over, at niveauet faldt meget pludseligt den dag, målingen begyndte.

- Jeg synes, det lugter lidt af, at der er nogen, der ændret på, støjkilden under målingerne. Jeg er helt sikker på, at der er nogen, der ved, hvad der støjer, uden at de fortæller de.  

Nu ligger støjen ifølge Charlotte Vestergaard på et tåleligt niveau, men hvis det stiger igen, er hun nødt til at tage affære.

- Hvis det kommer tilbage til det normale niveau, så er vi nødt til at sælge huset, siger hun.