Kommune investerer i ny vestjysk tv-serie

En tv-serie produceret i Ringkøbing-Skjern Kommune, bygget på lokale fortællinger og naturen, ser nu ud til at blive virkelighed.

210212_Natur.jpg

Økonomi- og Erhvervsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har netop tildelt én million kroner til modning af en tv-serie med udgangspunkt i kommunen. 

Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017 har fået idéen, og udviklingen af projektet er sket i tæt samarbejde med lokale kræfter fra Ringkøbing-Skjern.

- Det er et ambitiøst projekt, som for os handler om, at skabe værdi til både erhvervslivet og turistbranchen. Undersøgelser viser nemlig, at det er en god forretning for erhvervsliv og turisme, når der indspilles en tv-serie i lokalområdet, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

Hanhenviser til en undersøgelse fra analysebureauet Manto, der viser, at for hver krone, der investeres i film- og tv-produktion, medfører det et regionalt forbrug på 3,90 kroner.

- Tv-serien Dicte, som foregår i Aarhus, har givet meget værdi for Aarhus Kommune. Den serie, vi nu støtter udviklingen af, vil på samme måde gøre vores område endnu mere interessant for turister, siger Iver Enevoldsen.

Ifølge en anden rapport, udarbejdet af Edmund Consulting, har alene tredjesæson af Dicte skabt lokal værdi for 137 millioner kroner.

- Dicte tjener penge to gange. Først til de virksomheder, der er involveret i produktionen, og bagefter høster andre virksomheder frugten af øget turisme og effekten af, at virksomheder og medarbejdere fastholdes i lokalmiljøet, siger en af hovedkræfterne bag projektet, Carsten Holst. Han er chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, der også investerer i projektet.

Partnere i superligaen
En af de største tyske mediefonde, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, og TV2 Danmark er partnere i projektet, og i løbet af foråret 2017 indgås produktionsaftale med både et dansk og et tysk produktionsselskab, begge i superligaen på området. De bliver valgt i en åben konkurrence, og der bliver inddraget internationale forfattere til opgaven i løbet af 2017.

- Vi synes, at der mangler stort anlagte fortællinger fra den jyske vestkyst. Det er uden tvivl et af de mest dramatiske landskaber, vi har i Danmark, og vi er sikre på, at der er historier, der kun kan fortælles dér, siger Jakob Kirstein Høgel, der er projektleder på New Nordic Noir.

Det er ikke første gang, at Ringkøbing-Skjern Kommune forsøger at promovere sig med video. I maj 2015 gik en reklamevideo viralt. 

2:10
Ringkøbing-Skjern Kommunes planstrategi hitter på nettet. En video om kommunens visioner går viralt.