Kolding-pige omkom under ophold i Canada

Det var den 20-årige Mia Nørgaard Langhoff fra Kolding, der i midten af juni på tragisk vis mistede livet, da hun var i Canada med Silkeborg Højskole.

silkeborg højskole

Det var den 20-årige Mia Nørgaard Langhoff fra Kolding, der i midten af juni på tragisk vis mistede livet, da hun i Canada var på højskoleophold og vandretur med sine kammerater i vildmarken. I morgen, tirsdag, tager familie og venner afsked med hende, når hun bisættes fra Nørre Bjert Kirke.

Eleverne fra Silkeborg Højskole var ved at bestige et stejlt stykke på Mount Huntley i Wells Gray Park, der ligger omtrent 90 kilometer fra byen Clearwater i den vestcanadiske delstat British Colombia, da det gik galt. Den 20-årige Mia mistede fodfæstet i sneen og gled herefter fem meter ned af en skråning ud på en klippekant, hvorefter hun faldt godt 30 meter ned og blandt andet slog hovedet alvorligt, har den efterfølgende efterforskning vist.

Efterforskningslederen Barbara McLintock har tidligere om ulykken forklaret, at den 20-årige Kolding-pige blev alvorligt såret ved faldet, men angiveligt stadig var i live, da nogle fra gruppen, heriblandt en ambulancefører, kort tid efter kom ned til hende og påbegyndte førstehjælp.

Gruppen havde dog ikke mulighed for at tilkalde en redningshelikopter, da området er så øde, at der ingen telefonforbindelse er. Derfor var en instruktør nødsaget til at vandre mod den nærmeste by med telefonforbindelse, der ligger godt syv timers vandre- og kanotur derfra, for at tilkalde hjælp. Da redningshelikopteren fandt hende, var der gået omkring 10 timer fra hun faldt ned, og da stod hendes liv desværre ikke til at redde.

 

I Mias ånd

Mia Nørgaard Langhoff efterlader sig sine forældre Tine og Steen Langhoff, Kolding, samt broderen Magnus.

Af en dødsannonce i JydskeVestkysten i lørdags fremgår det, at det ville være i Mias ånd, hvis man i stedet for blomster til bisættelsen, indsætter et beløb til Ungdommens Røde Kors.