KL: Vold mod pædagoger er uacceptabelt

En ny undersøgelse slår fast, at halvdelen af landsdelens pædagoger udsættes for vold af børn. Det vil Kommunernes Landsforening nu kigge nærmere på.

børn
Foto: Troels Majgaard, TV MIDTVEST

47 procent af pædagogerne i Midt- og Vestjylland har inden for det seneste år oplevet vold på deres arbejdsplads. Det fastslår en ny undersøgelse, som TV MIDTVEST og BUPL står bag.

Men det er alt for mange, mener socialdemokraten Mette Nielsen, der er medlem af KL's Børne- og Kulturudvalg:

- Det er en voldsom udvikling, og der er ingen tvivl om, at det skal vi selvfølgelig have kigget nærmere på. Vi skal både finde ud af, hvad der ligger bag, og hvad det er, der er årsag til det her. For det er på ingen måde acceptabelt, forklarer hun.

Kommunerne må spare

Flere kommuner i landsdelen har ellers netop meldt ud, at de vil spare, så der i 2017 er færre pædagoger. Kun i Herning Kommune investerer de på området.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der ikke er nogen kommuner, der sidder og vælter sig i penge. Men det må bare ikke komme til at lyde som om, at jeg på den måde taler den her problematik ned, for det er alvorligt, og vi skal have kigget på tallene, lyder det fra Mette Nielsen.

De voldelige episoder er især et problem på landsdelens skoler, SFO'er og fritidshjem, hvor 53 procent inden for det seneste år har oplevet vold fra børn. Blandt børnehavepædagoger er tallet 51 procent, og i de integrerede institutioner er det 43 procent. Bedre ser det ud i vuggestuerne, hvor det blot er hver fjerde pædagog, der ifølge undersøgelsen har oplevet vold på deres arbejdsplads. 

0:28
Pædagog Karin Albæk Harritz er en af de pædagoger, som har været udsat for vold.