Kiwi lukker: Farvel til 16 butikker i Midt- og Vestjylland

Over de kommende måneder lukker Dagrofa alle Kiwi-forretninger i hele landet. Herunder 16 butikker i Midt- og Vestjylland.

Kiwi.jpg

Discountkæden Kiwi lukker i Danmark. Det skriver dagligvarekoncernen Dagrofa i en pressemeddelelse.

Kiwi har 103 butikker på landsplan, hvoraf de 16 er placeret i det midt- og vestjyske. 30 af de 103 butikker bliver lavet om til Spar eller Meny, mens resten lukkes permanent. 

"Dagrofa ønsker at fokusere på det, vi er bedst til – at være lokale og at være et fødevare-marked i høj kvalitet. Derfor lukker vi discountkæden KIWI, som vi ikke længere tror på kan vendes til en overskudsforretning," lyder det i pressemeddelelsen.

Lukningen kommer til at påvirke cirka 2.400 medarbejdere. En tredjedel af dem vil kunne fortsætte i andre stillinger i de konverterede butikker, mens koncernen søsætter en række tiltag for at hjælpe de opsagte medarbejdere videre.

- Beslutningen om at lukke KIWI-kæden har ikke været nem at træffe. Hele KIWI-organisationen har gjort et kæmpe stykke arbejde med udviklingen af KIWI. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening. Som koncern har Dagrofa naturligvis et ønske om at blive profitabel. Med dagens beslutning om at fokusere på vores kernekompetencer forventer vi, at det kommer til at ske senest i 2019, siger Per Thau, der er koncernchef i Dagrofa.

Kiwi-kæden kom til Danmark i 2008, og udover Kiwi ejer Dagrofa også Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.