Kiwi-butik plaget af asyl-tyverier

Kiwi-butikken i Thisted har henover sommeren været plaget af butikstyverier begået af asylansøgere.

Kiwi.jpg

Hele sommeren har Kiwi Thisted været hårdt ramt af butikstyverier. Tyvene er nogle af de 360 asylansøgere, der bor på den anden side af vejen, få hundrede meter fra Beredskabscenter Nordjylland.

– Vi har også problemer i vores butik, og vi arbejder naturligvis tæt med politiet og asylcenterets ledelse for at komme det til livs, siger kædedirektør i Kiwi, Carsten Hansen til Ekstra Bladet.

Asylansøgerne kommer oftest i store grupper og det skaber utryghed blandt personalet.

– Vi har oplevet problemer med tyveri-problemer, hvor de kommer ind i butikken i store grupper og stjæler forskellige varer. Det har naturligvis været irriterende og en ekstra opgave for vores medarbejdere, siger Carsten Hansen, der ikke har noget overblik over omfanget af tyverierne.

Politi: Ingen grund til utryghed

Hos politiet i Thisted har de ikke mærket noget til, at der skulle være sket et boom i antallet af asyl-tyverier, forklarer Sune Espersen, der er politikommissær hos lokalpolitiet i Thisted, til TV MIDTVEST: 

- Vi har siden 2014 modtaget ni anmeldelser fra Kiwi-købmanden. Det antal alene afviger ikke fra normalbilledet ved sådan nogle butikker. Vi har heller ikke fået andre lignende henvendelser fra lokalområdet. Men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at der ikke er et problem, lyder det.

Han vil nu tage kontakt til købmanden for at få klarlagt, hvad der konkret er tale om, og hvad der kan gøres for at imødegå den utryghed, medarbejderne oplever. 

Sune Espersen understreger dog over for TV MIDTVEST, at han ikke mener, de lokale generelt har grund til at føle sig utrygge.