Kissmeyer: Gør Kærshovedgård til en lukket institution

Efter Udlændingeminister, Inger Støjbergs forslag om at rykke alle udlændige på tålt ophold til Kærshovedgård, vil Carsten Kissmeyer gøre det til en lukket institution.

Kærshovedgård

Inger Støjberg (V) offentliggjorde i dag sin såkaldte strammerpakke. Pakken skal gøre det så utåleligt som muligt at bo i Danmark, og det medfører blandt andet en flytning af alle 69 udlændinge på tålt ophold til Kærshovedgård ved Ikast. Den plan vækker dog ikke bifald hos borgmester Carsten Kissmeyer (V).

Når man er på et udrejsecenter, så skal man være, der indtil man rejser ud.

- Der er borgere, som er rigtig nervøse, og det kan jeg godt forstå. Kærshovedgård er det sted, man skal være, inden man skal hjemsendes. Vi har et problem med, at de beboere der kommer på Kærshovedgård, de bevæger sig rundt i samfundet, og måske gerne vil være en del af samfundet, det har vi ikke ressourcer til, siger han.  

Udlændinge på tålt ophold må i dag bevæge sig uden for udsendelsescenteret, men skal melde sig dagligt hos det lokale politi. Inger Støjberg vil som en del af strammerpakken skærpe straffen hvis de overholder denne pligt. Blandet andet skal de, hvis de overtræder reglerne bære fodlænke. Den stramning er dog ikke nok, lyder det fra Kissmeyer.

- Det er selvfølgelig en trøst, at man ved, hvor de er henne, men de er stadigvæk ikke frihedsberøvede og de kan bevæge sig frit omkring. Det er sådan set det, borgerne siger hvorfor er det, at når man ikke har lov til at være i danmark, hvorfor kan man så bevæge sig frit omkring, det er jeg enig i. Når man er på et udrejsecenter, så skal man være, der indtil man rejser ud, siger han.