Kunstneren Bodil Kaalund er død

Kirkekunstneren Bodil Kaalund er død 86 år gammel, hun var en af drivkræfterne bag Museet for Religiøs Kunst.

Bodil Kaalund

Kirkekunstneren og æresboger i Lemvig Bodil Kaalund er død 86 år gammel. Hun døde torsdag efter længere tids svagelighed, det skriver Folkebladet Lemvig. 

Bodil Kaalund blev født i Silkeborg som datter af maleren Martin Kaalund-Jørgensen, der er blevet kaldt Asger Jorns første lærer.

Her i landsdelen har Bodil Kaalund især gjort sig bemærket med sit store engagement i Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Bodil Kaalund har haft tilknytning til Lemvig, siden hun i 1977 blev valgt til at udsmykke Lemvig Kirke. Arbejdet i Lemvig Kirke førte til, at en gruppe borgere ville lave et Bodil Kaalund Muesum med udgangspunkt i de illustrationer, hun havde lavet til Bibelen. 

Dette Bodil Kaalund museum blev til Museet for Religiøs Kunst. På trods af at hun ikke boede i Lemvig, fastholdt Bodil Kaalund en nær tilknytning til byen. Hun udstillede selv på museet, ligesom hun var behjælpelig med at skaffe prominente kunstnere til ligeledes at udstille på museet. 

Michael Böss, der er formand for Museet for Religiøs Kunst, skriver disse mindeord om Bodil Kaalund:

- Bodil Kaalund var en stor kunstner, kulturpersonlighed og formidler af grønlandsk kunst. Hendes kunst havde stor spændvidde, men udstrålede især hendes ønske om at vise det skabte livs skønhed og storhed i hverdagsagtige små ting og scener. Hendes største bedrift som kunstner var arbejdet med at illustrere den autoriserede Bibel, som blev udgivet i 1992. De 159 akvareller udgjorde fra 1994 grundstammen i Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, som blev skabt på initiativ af lokale ildsjæle, der havde mødt hende under hendes arbejde med renoveringen af Lemvig Kirke.  Mange af motiverne på hendes bibelske akvareller havde hun hentet fra Limfjordsegnen og Vesterhavet. Derfor vil hendes navn for fremtiden være knyttet til denne del af landet, som hun knyttede så stærke bånd til og fortsatte med at vende tilbage til lige til sin død.

Bodil Kaalund boede i Kongens Lyngby.