Kasper Dolberg kåret til Årets Fund

Den unge fodboldspiller får tildelt Danmarks ældste idrætspris.

Kasper Dolberg
Foto: Silkeborg IF

Fodboldspilleren Kasper Dolberg er kåret til Årets Fund i dansk idræt 2016. Det skriver Politiken, som sammen med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark står bag landets ældste idrætspris.
   
Den talentfulde 19-årige angriber er på kontrakt i den hollandske storklub Ajax Amsterdam, hvor han har fået sit store gennembrud. Han er også blevet udtaget til det danske landshold.

Kasper Dolberg vandt kåringen foran cykelrytteren Niklas Larsen. Dolberg fik 49 point, mens Larsen fulgte tæt efter med 46 point. På tredjepladsen fulgte løberen Anna Emilie Møller med 40 point.
   
Kasper Dolberg skiftede i sommeren 2015 til Ajax, hvor han fik en plads i ungdomstruppen. Et år senere fik han chancen på førsteholdet, hvor han slog til, så det gav genlyd. Siden sin debut i juli 2016 har han således scoret 11 mål i 27 kampe for klubben.
   
Det gav ham i november måned debut på Danmarks A-landshold i kampen mod Kasakhstan.
   
Landstræner Åge Hareide har store forhåbninger til den unge angriber.
   
- Kasper var helt fantastisk på træningsbanen. Han er en ung, meget talentfuld spiller, som vi har store forhåbninger til. Han er en del af Danmarks fodboldfremtid. Christian Eriksen og Nicolai Jørgensen har været flittige målscorere for os, men vi har brug for flere, der er målfarlige, som kommer hurtigt ind i boksen og kan se chancerne. Det kan Kasper, siger Åge Hareide til Politiken.
   
/ritzau/