Kapitalfond køber Creativ Company

Kapitalfonden Capida har købt sig ind i Creativ Company.

creativ.jpg
Foto: arkivfoto

Den danske kapitalfond Capidea har købt 51 procent af aktierne i Creativ Company i Holstebro. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Creativ Company lever af at sælge hobby-artikler til både private og virksomheder, og nu har de nuværende ejere  valgt at sælge en stor del af virksomheden til en kapitalfond. Det er en hemmelighed, hvad det har kostet Capidea, men det er ikke tilfældig en køber, der er kommet på banen.

- Hvis vi havde valgt en anden virksomhed som køber, så ville de have nogle rammer, som vi skulle passe ned i, og nogle af funktionerne skulle fusioneres, og så ville en vigtig del af vores kultur forsvinde. Kapitalfond har ikke været et fy-ord for os, og vi tror, at de giver mulighed for, at vi kan fortsætte med noget af det, som er specielt for os, fortæller grundlægger, direktør og bestyrelsesformand Peter Nørgaard til avisen.

Langsigtet ejer

Kapitalfonde har ry for at skære virksomheder til for så at sælge dem igen, men partner i Capidea, Martin Jørgensen, siger til Dagbladet Holstebro, at fonden ser sig selv som en langsigtet ejer. Der er ifølge Martin Jørgensen flere gode grunde til, at kapitalfonden har satset på Creativ Company.

- Først og fremmest har vi købt en virksomhed med en helt speciel og meget stærk virksomhedskultur og ledelse. Det har tiltalt os meget, og det betyder også, at vi ikke skal ind og lave det hele om, siger Martin Jørgensen, der er partner i Capidea, til avisen.

Derudover ser Capidea også et stort vækstpotentiale i hobby-virksomheden.

- Virksomheden har en meget stærk position på det danske marked, men vi ser en mulighed for en endnu stærkere international vækst, siger Martin Jørgensen.

Direktøren stopper

Den nye struktur betyder også ændrede arbejdsopgaver for Peter Nørgaard. Han stopper som direktør den 1. marts, men beholder pladsen som medejer og bestyrelsesformand.

- Herudover vil jeg forsat kæmpe for de svageste på arbejdsmarkedet - og det stopper jeg aldrig med, siger Peter Nørgaard til avisen.

De nuværende medejere Lotte Littau og Anders Lindhartsen beholder, ligesom Peter Nørgaard, 15 procent af aktierne, mens økonomidirektør Michael Bjerre Drost bliver ny medejer med 4 procent.