Desperate forældre: Kan ikke få hjælp til deres syge søn

Et forældrepar i Skive føler sig svigtet af kommunen, fordi de ikke kan få tilskud til medicin til deres handicappede søn.

Familien Poulsen fra Skive kan ikke få tilskud til sønnen Storms medicin.
Familien Poulsen fra Skive kan ikke få tilskud til sønnen Storms medicin.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Fie og Mark Poulsen fra Roslev er forældre til Storm på otte måneder. Han er født to måneder for tidligt, og har derfor astma og svær refluks. Det betyder, at mavesyren fra hans mavesæk løber op i spiserøret og giver ham smerter.

Han har været indlagt mange gange, og forældrene bruger hver måned 4.200 kroner på proteinpulver og kørsel til sygehuset. Alligevel vil Skive Kommune ikke hjælpe familien økonomisk.

- Når en læge gør opmærksom på, at det her barn har brug for hjælp, og det her barn hører ind under en servicelov, så skal kommunen rette sig efter det, siger Fie Poulsen, der lige nu er på barsel med Storm.

Tilskuddet, familien har søgt om, er efter Servicelovens §41. Her står der blandt andet, at kommuner skal dække familiers merudgifter til børn med indgribende kroniske eller langvarige lidelser.

Servicelovens §41
Servicelovens §41
Foto: Grafik / TV MIDTVEST

Forældre: Skive Kommune svigter

Storms forældre søgte om tilskud i januar. Der gik fem måneder, før de fik svar - og svaret var nej.

- Vi bliver ikke lyttet til, og når vi prøver at ringe til dem, så er der heller ingen kontakt. Og man kan lægge 10 beskeder på en uge, men der er ikke nogen henvendelse tilbage overhovedet, siger Mark Poulsen.

Han er tømrer og er nu flyttet til Norge for at tjene ekstra penge til familien.

Forældrene mener, at Skive Kommune har et ansvar, som de ikke lever op til.

- Det er selvfølgelig mit ansvar, som mor til Storm at sørge for, at medicinen bliver købt og give ham den. Det er også mit ansvar at sørge for, at han får den her proteindrik. Men hjælpen, man kan søge, er Skive Kommunes ansvar, og når man får nej der, så har du ingen mulighed for at søge hjælp andre steder, siger Fie Poulsen.

Sagen ligger nu hos Ankestyrelsen. Her er der udsigt til 10 måneders ventetid, før der kommer en afgørelse.

Jan Lund-Andersen, der er direktør i Familie- og Kulturforvaltningen i Skive Kommune, har ikke ønsket at udtale sig til TV MIDTVEST. Han siger, det er kommunens politik ikke at udtale sig i personsager, men understreger samtidig, at man gør, hvad man kan, for at være i dialog med kommunens borgere om varige løsninger inden for lovens rammer.

2:37
 
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.