Kampen om borgmesterkæde reduceres

Der bliver ikke fem men fire kandidater i kampen om at blive spidskandidat for Venstre til borgmesterkæden i Ringkøbing-Skjern Kommune.

170109RingkobingSkjernKomm.jpg

Der er politisk røre i Venstres vælgerforening i Ringkøbing, som indtil igår aftes havde to af de i alt fem kandidater til at overtage borgmesterkæden fra Iver Enevoldsen (V), som stopper efter næste kommunalvalg. Torsdag aften valgte Bent Brodersen at trække sig fra sit kandidatur, og efterlader vælgerforeningen med én borgmesterkandidat i Lennart Quist. 

- Efter at have snakket med en masse mennesker i løbet af dagen har jeg besluttet at trække mig ud af kampen. Det er ikke ambitionerne, der mangler, men tiden er ikke den rigtige, forklarer Bent Brodersen torsdag aften til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det er en sjældent positiv situation at have to unikke kandidater i samme vælgerforening. I lyset af, at vi har oplevet en bred opbakning til Lennart Qvist i hele kommunen, og da Bent Brodersen altid har haft stor interesse for regionsrådspolitik, er der i bestyrelsen taget en drøftelse med de to kandidater om at løse situationen om én kandidat til hvert valg, lyder det fra Venstres vælgerforeningsformand Allan Sørensen i en pressemeddelelse. 

Det får Dagbladet Ringkøbing-Skjern til at spekulere i, at Bent Brodersen er blevet presset til at opgive sit kandidatur. 

Giver det dig en større chance for at vinde posten som Venstres spidskandidat, at din egen vælgerforening nu kan opfordre Venstres medlemmer i hele kommunen til at stemme på dig?, spørger avisen den tilbageværende kandidat Lennart Quist:

- Det har jeg ingen kommenterer til. Men jeg er da glad for, at Bent er klar til at bakke mig op som kandidat, siger han til avisen.

Jesper Lærke, der var den sidste af de fem kandidater, som meldte sig ind i kampen om at blive Venstres spidskandidat, er overrasket over den pludselige udmelding fra Brodersen, skriver avisen. 

- Jeg vidste ikke noget, før Bent rejste sig op og sagde, at han ville trække sig. Jeg synes det er en skam - og jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at der må ligge noget andet bag den beslutning, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

De fire tilbageværende kandidater er nu Jesper Lærke, Hans Østergaard, Kristian Ahle og Lennart Quist.

1. februar 2016 er der opstillingsmøde i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Kandidaterne bliver stemt ud en efter en, indtil de til sidst står med en kandidat, der har over 50 procent af stemmerne.